keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Lyhyet kuulumiset

Tänään päivääni on kuulunut menoa ja meininkiä. Ensin istun tunnin bussissa Helsinkiin, jonka jälkeen siirryin bussiin seuraavan 20 minuutin ajaksi. Olin matkalla kätilöopistolle. Ja kaikki tämä sen takia, että saan makoilla sielä viitisen minuuttia? Totta puhuakseni oli se kaiken vaivan näön arvoista. Kävin nimittäin luuntiheysmittauksessa. Sain tietää, että luustoni oli nyt paremmassa kunnossa kuin kaksi vuotta sitten. Jee !! Toisaalta yhä sain kaikista arvoista osteopenian, mutta kaukana ei ole normaalialueesta. Olen todella ylpeä! Sain jopa tietää, että yhdessä nikamassani oli ollut oikea osteoporoosi. Hurjaa ! Miten nopeasti olenkaan tuhonnut kehoni ja miten kauan sen korjaamiseen meneekään.  Luulin niin varmasti, että olin jo kunnossa, mutta eipä sitä voi tietää.

Toinen tilannepäivitys on uutinen siitä, että joudun kahdeksi viikoksi päiväosastolle. Painoni ei ole laskenut lähes minkään vertaa, mutta syön huonosti ja nykyisin myös oksentelen. Tälle osasto piipahduksella halutaan pistää piste ennen kuin painoni lähtee laskuun, koska sitten se on menoa. Jännittää hirmuisesti! Millaistakohan päiviksellä on? Onkohan sielä mukavia ihmisiä? Onkohan sielä pakko syödä? Lihoankohan sielä aivan mahdottoman paljon? Olen hukassa.

Mutta nyt kahvikupposen ääreen miettimään maailman järjettömyyttä! xxx

Väri on vaihtunut viime kerrasta bruneteksi :D


4 kommenttia:

  1. Kuinka nopeasti luuntiheytesi oli jo huonontunut kun sairastuit? Tiiätkö voiku osteopeniaa tulla vaikkei menkat jäisi pois? Mulla oli menkat muutaman kuukauden poissa kunnes aloin syömään ja sain ne takasin, nyt taas olen menossa huonompaan suuntaan ja menkat on alkanu sekoilla, pelkään kauheesti että saisin osteopenian mutta kuitenkin ajattelen etteihän mulle mitään tollasta voi tulla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      Tarkkoja vastauksia en voi sinulle valitettavasti antaa. Minulta mitattiin luuntiheyteni vasta kun olin sairastanut anoreksiaa kaksi vuotta. Lisäksi tilanteessani menkat eivät olleet ongelma. Ne tulivat vaikka painoin 35 kiloa, kylläkin keinotekoisesti pillereillä. Ne eivät siis ole välttämätön mittari luun kuntoon. Kehoittaisin sinua kuitenkin käymään lääkärissä josta saat lähetteen luuntiheysmittaukseen. Sillä se selviää :) Ja hei mitä aikaisemmin sielä käy niin sitä nopeammin tajuaa muuttaa suuntaa. Ei ole kivaa omistaa "mummojen luita". Äläkä mene tuohon klassiseen "eihän minulle mitään käy"- halpaan. Emme me ole "kuolemattomia" :D

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta! :) tiedätkö voiko kalsium-tablettien syönnillä ja maidon juonniöla estää luiden haurastumisen vai onko ainoa vaihtoehto tosiaan syödä normaalisti?

      Poista
    3. Vastaan nyt osin oman kokemukseni kautta ja osin sairaanhoitajan roolissa. Eli ensinnäkin kalkkitabletteja todellakin kannattaa syödä ja mieluusti sellaisia, joissa on d-vitamiinia mukana (tai sitten syödä d:t erikseen). Lisäksi maitotuotteet on äärimmäisen hyviä syödä! Ne eivät valitettavasti silti vie luuston haurastumisen riskiä täysin pois. Ne on hyvä lisä, mutta aliravitsemus yksinään altistaa luuston heikkenemiselle. Luuston kunto on monen eri asian summa. Siispä suosittelen kyllä ehdottomasti syömään kunnolla :) Ihan kaikin puolin siis. Elämä on enemmän elämisen arvoista jos sitä jaksaa elää, usko pois :)

      Poista