tiistai 24. maaliskuuta 2015

Sinua kaivaten

Tästä ei tule pitkä teksti, koska en pysty kirjoittamaan. Harkitsin pitkään, että kuuluuko minun kirjoittaa asiasta tänne alkuunkaan, mutta päätin sitten kirjoittaa.

Elämäni helvetti alkoi viikko sitten tiistaina kun äiti soitti minulle osastolle. "Iskä on joutunut sairaalaan." Hänellä oli aivoverenvuotoa. Kävin tapaamassa häntä samaisena iltana ja näky oli karmaiseva. Siinä pedissä ei enää ollut enää se ihminen kenet tunnen. Sain seurakseni sekavia puheita ja vastauksia. En voinut kuin itkeä. Lääkäri tuli kertomaan minulle, että vuotoa ei voida leikata, mutta kuntoutus aloitetaan huomenna. Kysymyksiä pyöri mielessäni, mutta en saanut yhtäkään kysyttyä. Ok, iskä joutuu vuodeosastolle pitkäksi aikaa. Sitä mietin.

Seuraavana päivänä kunto meni vain alaspäin ja tämä jatkui eiliseen asti. Tiesimme, että iskä ei selviä. Lopulta saimme eilen soiton, että voimme alkaa järjestelemään hautajaisia. Iskää ei enää ole.

Käyn suurta myllerrystä läpi. Osin olen järkevä ja järjenääni muille kun asioista ymmärrän jotain, mutta osin olen surun murtama. En kykene näyttämään suruani muille, mutta se on minussa ja syvällä. Tahtoisin vain huutaa päin maailmaa sen epäreiluudesta, mutta en sitä tee. Käyn suruni läpi yksin. Nyt täytyy vain opetella elämään uudenlaista elämää. Yksi tukiverkoistani on poissa, joten pitää varoa entistä paremmin ettei tipu.

14 kommenttia:

  1. Paljon voimia suuren surun keskellä <3

    VastaaPoista
  2. Voimia sinulle suruun. Pystyitkö jatkamaan päiväosasto jakson loppuun? Jos, niin miten koit sen? Auttoiko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, jatkoin päiväosaston loppuun. Se sai ajatuksia muualle ja piti kiinni arjessa. Lisäksi bonuksena minun ei itse tarvinut huolehtia ruuasta mikä olisi ollut itsenäisesti täysin mahdotonta. Ruualla sain uutta energiaa käsitellä tätä katastrofia.

      Poista
  3. Voih, olen niin surullinen sun puolesta!
    Pakahdun myötäsuruun...

    VastaaPoista
  4. Voimaa, kevään valoa ja happea, rohkeutta, armollisuutta, aikaa ja lupaa olla surun murtama. Sun ei tarvitse jäädä yksin eikä pakottautua seuraan. Sulla on kaikki oikeus maailmassa kuunnella nyt itseäsi. Muista hengittää. Olet tärkeä. Kevät kantaa, pikkuhiljaa.

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Kiitos paljon kaikille kauniista sanoista ja välittämisestä!

    VastaaPoista
  7. Voimia suruun, ei tässä oikein muuta pysty sanoa, rakkaan ihmisen menetys on hirveä paikka, muista pitää huolta itsestäsi

    VastaaPoista
  8. Voimia myös täältä, toivottavasti sinulla on jokin väylä jota kautta saat surun käsiteltyä. <3

    VastaaPoista
  9. Kiitos ihanat! Pikku hiljaa tässä alkaa tajuamaan mitä on oikeasti käynyt ja surutyö voi kunnolla alkaa. Onneksi tiedän kuitenkin, että iskän on nyt parempi olla vaikka ison aukon jättikin meidän elämäämme. Ikävä on kova <3

    VastaaPoista
  10. Moi! Tämä kirjoitus sai sydämen hyppäämään kurkkuun ja kyyneleet silmiin. Oma isäni kuoli aivoverenvuotoon vuonna 2007. En ole oikein vieläkään selvinnyt siitä, enkä ehkä koskaan selviäkään. Olin isän tyttö. Otan osaa suureen suruusi <3 Älä jää yksin <3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei !
      Tämä tuntuu olevan todella yleistä. Yleisempää kuin osasin olettakkaan. Olen pahoillani myös sinun isäsi kohtalosta <3 Ei ole oikein, että ketään joutuu lähtemään täältä liian ajoissa. Mutta onneksi meille jää kaikki ihanat muistot ja ei kuolema muuta sitä seikkaa, että tulemme aina olemaan "isin tyttöjä" <3

      Poista