maanantai 2. joulukuuta 2013

Yöhikoilu

Ajattelin ottaa jälleen esille erään hieman kiusallisenkin seikan joka on putkahtanut esiin paranemisen myötä. Kyse on nimittäin yöhikoilusta.


Tiedän, että en ole ainut tämän asian kanssa painiva. Osastolla monet valittavat sitä kuinka hiostavat sängyt, kumipatjoineen ja -tyynyineen, olivat. Kaikki hikoilivat öisin. Ja nyt ei kyse ole mistään pienestä hikoamisesta. En tiedä muista, mutta itse olin oikesti todellakin hiestä märkä aamuisin. Lakanat olivat märät, minä olin märkä, yöpuvut olivat märät. Tätä hikoilua ei tapahtunut muulloin kuin yöllä. Mistä ihmeestä oli kyse? Oliko kyse oikeasti vain kumisängyistä?

Jo kotilomillani huomasin, että kyse oli paljon muustakin kuin niistä sängyistä, koska oireet jatkuivat kotonakin. Ja jos totta puhutaan niin kyseinen ilmiö on osa elämääni vieläkin aika ajoin. Tämä on asia josta ollaan hyvin hiljaa, mutta uskon sen oikeasti liittyvän sairauteeni ja siitä paranemiseen. Yleisestihän on tiedossa, että anorektikko on saanut elimistönsä aineenvaihdunnan aivan sekaisin (kuten kaiken muunkin). Sen korjaaminen ei olekkaan niin helppoa kuin luulisi. Kun alkaa syömään elimistön aineenvaihdunta menee hämilleen. Aineenvaihdunta alkaa käymään ylikierroksilla josta seuraa suunnaton hikoaminen.

Tämä on teoriani, josta en tiedä onko se totta. Itse uskon siihen, mutta varmuutta en ole saanut. Toivottavasti tämä kuitenkin valaisee hieman muitakin jotka painivat saman asian kanssa, koska en tosiaan usko olevani ainut. Tsemppiä, se helpottaa kyllä ajan kanssa!




4 kommenttia:

  1. Tämä on niitä anoreksian tuomia NOLOJA vaivoja.. :s

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä niin. Mahtoikohan taas kannattaa. Todellisuus muistuttaa jälleen itsestään ja siitä, että anoreksialla ei saa mitään hyvää aikaan!

      Poista
  2. Ihana, että joku ottaa tämänkin puheeksi!
    Itse kärsin tästä vieläkin, vaikka olen jo pitkään ollut normaalipainossakin :( Olisi kyllä mielenkiintoista tietää, mistä se oikeastaan johtuu ja jos jokin edes vähän auttaisi siihen - paitsi syöminen, normaalipaino ja aika. Toivottavasti alkaa helpottua, kun kroppakin on korjaantunut paremmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa kuulla että en tosiaankaan ole ainut tästä vaivasta kärsivä! Mutta kyllä tämä helpottaa. Pitää vain sitkeästi syödä ja saada elimistössä korjattua kaikki ne tuhot mitkä on joskus saanut aikaan. Tsemppiä! :)

      Poista