tiistai 9. huhtikuuta 2013

Comparison is the death of joy

Kun saavuin osastolle minua varoitettiin, että täälä tulisi olemaan paljon vertailua. En edes uskonut silloin kuinka totta tuo olikaan. Tässä muutama esimerkki siitä, että asia todellakin on niin - osastolla vertaillaan suruttomasti.

  1. Vertailu muiden kroppiin
    Tottahan toki sitä katselee muita ja katsoo, että onko itse isompi vai pienempi kuin tuo toinen tai näkyykö minun luuni paremmin kuin hänen yms yms. Totuus kuitenkin on se, että kaikki ovat täälä eri vaiheessa hoitoa. Totta vitussa mä oon isompi kuin se pikkuinen joka saapui osastolle 2 viikkoa sitten. Sanoohan sen järkikin..Vai sanooko sittenkään?
  2. Ruuan vertailu
    Pahin kaikista on ruoka. Aina sitä katsoo, että saiko toinen nyt vähemän ruokaa kuin itse ja miksi nyt tällaisia eroja on. ” Sain pienemän jälkiruuan..Olenko niin läski että minulle riittää vähempikin?! ” Myös ruokavalioiden välillä on vertailua. On sekaruokavaliota, on maidotonta, on kasviruokaa, on laktoositonta. Voi sitä spekulaation määrää tästäkin kun toisella on ERI ruokaa kuin itsellä.
  3. Ateriasuunnitelmien vertailu
    Vähän samaa kuin äskeinen. ”Miten tuolla on vieläkin startti ohjelma, miten tuo on voinut saada re-feeding ohjelman, miksi tuolla menee pähkinöitä kaksi kertaa päivässä - - ? ” Lisäykset ja ateriasuunnitelmat ovat erittäin yksilöllisiä, mutta silti vertailua niistä(kin) on.
  4. Anoreksian ”tason” vertailu
    Kuka on ollut sairain, kuka on ollut useimiten sairaalassa, kenellä on ollut alin painoindeksi, kenen paino ei ole tippunut melkein ollenkaan ja kenen taas paljon ja nopeasti? Hohoijakkaan, tyhmää.
  5. Hoitojaksojen pituuksien vertailu
    Osa selviää osastolta pois parissa kuukaudessa kun taas osa roikkuu täälä puolikin vuotta. Mutta pakkohan sitä on spekuloida, että miksi ihmeessä tuo nyt näin pitkään täälä on.
  6. Lupien vertailu
    Lomat ja ulkoilut + muut luvat ovat erittäin kuuma puheen- ja kummastelun aihe aina ja ikuisesti. Näissä ei ole ikinä mitään suurta logiikkaa. Joku saa maksimi ulkoilut tosi nopeasti ja kotilomia saa odotella kauan kun toisella tämä on aivan päinvastoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti